Archive for the 'CCNP' Category

Kabar Baru: Tarif Cisco Career Certification Exams

Barusan dapet kabar dari temen dimilis pcc-polines tentang naiknya harga ujian sertifikasi . Agak kaget juga, tapi berhubung BBM juga sudah naik jadinya ya sedikit bisa dimaklumi. Walaupun dalam hati menangis sedih…

Berikut perincian harganya:

ICND1 and ICND2 exams are $125 USD
exam is $250 USD
Professional level and CCDP Composite exam is $300.00 USD
CCIE written exams are $350 USD
CCIE lab exams are $1,400 USD

(about certification exams)

Cisco has announced a price increase for its exams effective June 24, 2008. The following FAQ from Cisco provides additional information on this increase.

*FAQ for Price Adjustment to CCNA Comprehensive, Professional- level Composite and CCIE Exams *

June 24, 2008

Q: *What exactly is the price adjustment being made at this time?*
A: As of June 24, 2008, the price of the CCNA comprehensive exam #640-802, the single exam option for achieving CCNA certification, will be $250 USD, the professional- level Composite exam #642-892, will be $300 USD and the CCIE written exams will be $350 USD or the local currency equivalent in all regions.

Q: *Why is the price being adjusted at this time?*
A: Our market analysis indicates the prices of these exams are out of line with the market value they provide and with other IT certification exams at the Associate, Professional and Expert level. Cisco Career Certifications is one of the industry’s most recognizable and highly valued programs for IT professionals. Achieving a CCNA, Professional or Expert certification validates knowledge and hands-on skill with the world’s leading solutions.

Q: *Will the price be adjusted in all worldwide locations?*
A: Yes, the price will be adjusted in all regions. Cisco Certified Learning Partners in some areas may include the exam along with a training course for a single price.

Q: *Will the price to Networking Academy students also be changed?*
A: Consistent with our past years strategy, Cisco will provide financial assistance to Cisco Networking Academy students in the form of discounts to offset the cost of key certification exams.

Q: *Will the price increase impact the Cisco CA employee discount?*
A: CA employee voucher program will not change ($50USD).

Technorati Tags: ,,,,,,

del.icio.us Tags: ,,,,,,

Dynamips : Emulator Cisco 7200 di PC/Laptop

dynamips topology by IEmentor

Mungkin ada yang belum tahu,
merupakan emulator router buatan Christophe Fillot. Sampai sekarang Dynamips mampu menjalankan beberapa platform Cisco, diantaranya 2691, 3620, 3640, 3660, 3725, 3745, and 7206. Dan menjalankan IOS images yang biasa digunakan pada hardware Cisco.

dynamips server

Continue reading ‘Dynamips : Emulator Cisco 7200 di PC/Laptop’

Persiapan CCNP sudah dimulai

Ternyata nggak semudah :( Dua hari muter otak, mbolak-mbalik file Material CCNP belum nemuin cara yang pas buat menguasai materi. Yang jelas aku masih terlalu bodoh :( buat sebuah CCNP. Terlalu dini kalo aku langsung coba soal-soal tes dari P4s. Sekali coba langsung next, next, next… gaada soal yang kejawab, langsung balik ke soal-soal berikutnya :D

Beda dengan CCNA 640-801 yang bisa didapet hanya sekali exam, untuk bisa mendapatkan yang namanya CCNP harus ngambil 4 kali ujian terpisah. Dengan kata laen biayanya juga 4 kali lebih berat :D

Jadi exam apa aja yang harus diambil untuk sebuah CCNP? Nggak laen dan nggak bukan:

1. Building Scalable Internetworks (BSCI) 642-901

2. Building Cisco Multilayer Switched Networks (BCMSN) 642-812

3. Implementing Secure Converged Wide Area Networks (ISCW) 642-825

4. Optimizing Converged Cisco Networks (ONT) 642-845

Yang jelas, modul-modul BSCI 642-801, BCRAN (Building Cisco Remote Access Networks) 642-821, Cisco Internetwork Troubleshooting (CIT) 642-831 udah obsolete semua. Untuk urutan exam, terserah selera Anda, tp mungkin sebaiknya sesuai urutan di atas. Dan materi yang paling banyak harus dipelajari adalah BSCI.

Continue reading ‘Persiapan CCNP sudah dimulai’

Start to CCNP Preparations?

Kalo sudah dapet sertifikat CCNA, trus what’s next?

bukan buat ajang pamer atau unjuk diri. Buat aku cuman buat pemacu aja, nggak ada artinya kalo nggak punya kemampuan yang sebenernya. Walau bagaimana pun juga, experience is the best teacher. Sedangkan aku yang sekarang nggak bakalan dapet pengalaman baru di dunia per--an. Ya sukur-sukur yang baru aku dapet bisa memotivasi diri lah… Dan semua mesti ada hikmahnya… :)

dedi: after ccna, what’s next?

Continue reading ‘Start to CCNP Preparations?’